DE JUISTE SCHOENVERZORGING

VOOR WERK- EN VEILIGHEIDSSCHOENEN


WAAROM SCHOENEN
ONDERHOUDEN?

Net als de zaag voor de bosarbeider of de troffel voor de tegelzetter, zijn uw werkschoenen een essentieel onderdeel van uw dagelijkse werkroutine. En net als uw gereedschap moeten uw schoenen op de juiste manier behandeld worden. Alleen op die manier kunnen ze perfect functioneren en u bij uw werk zo lang mogelijk beschermen. Want terwijl de zaag bot wordt zonder zorg, verliest uw schoen zijn ademend vermogen of wordt bros. Snel verandert "vervelend" echter ook in "gevaarlijk": Onvoldoende verzorging of eenvoudige onachtzaamheid kan de eigenschappen van uw schoenen, die u eigenlijk moeten beschermen, snel teniet doen.

Helaas krijgen we veel mankementen die het gevolg zijn van onvoldoende en onjuiste verzorging of omdat ze niet worden gebruikt zoals bedoeld - deze kunnen we helaas niet terugnemen. Geheel in overeenstemming met ons motto "enjoy work", geven we u graag enkele tips voor een optimale schoenverzorging, zodat u langdurig plezier en een veilig gevoel heeft met uw Strauss-schoenen.

WAT HOUDT
SCHOENVERZORGING IN?

Voor veel mensen betekent schoenverzorging vooral één ding: boenen. Dat is ook waar, maar slechts gedeeltelijk. Schoenverzorging kan namelijk actief en passief zijn. Een passieve schoenverzorging begint al bij de keuze van de schoenen: ze moeten goed passen. Veiligheidsschoenen laten zich in de loop der tijd niet zo inlopen als bijvoorbeeld sneakers. Daardoor ontstaat extra belasting van de schoen op de verkeerde plaatsen en kan zelfs uw eigen loop beïnvloeden - zelfs de voeten voelen zich niet goed en de schoenen worden met tegenzin gedragen. Schoenen moeten namelijk niet alleen bij je voeten passen, maar ook bij je werk. Controleer daarom precies aan welke eigenschappen een schoen voor uw werk moet voldoen. Als u veel op uw knieën werkt, moeten uw schoenen van neuskappen zijn voorzien.

Verschillende ondergronden vereisen verschillende zooleigenschappen en natuurlijk speelt het veiligheidsniveau een belangrijke rol. Met ons intuïtieve schoenenfilter kunt u een individuele schoenenselectie maken met precies de eigenschappen die voor u belangrijk zijn. Uw nieuwe werkschoenen moeten al goed aanvoelen als u ze voor het eerst uitprobeert en ze moeten geschikt voor uw werkgebied, omdat ze u bij voorkeur de komende maanden of zelfs jaren dagelijks optimaal bij het werk begeleiden. Het klinkt misschien banaal, maar het is ook belangrijk hoe u uw werkschoenen aantrekt. Onze tip is om in elk geval een schoenlepel te gebruiken om te voorkomen dat het hielgedeelte onnodig belast wordt.

Maar een passieve schoenverzorging gaat verder dan dat. Professionele werkschoenen kunnen weliswaar veel verdragen maar ze hebben ook af en toe rust nodig. Want hoewel vooral leren schoenen met name vocht goed kunnen opnemen, hebben ze tot 24 uur nodig om het weer af te geven. Daarom is ons advies: gebruik het liefst twee verschillende paren. Op die manier kan één paar altijd van het werk herstellen en gaan beide paren nog langer mee.

Zelfs de aller-
hardste schoenen
slijten. Maar zonder
goede verzorging
nog veel sneller.

Werkschoenen
moeten direct
comfortabel
zijn.

Gebruik het liefst
2 paar schoenen
om de levensduur
van beide paren
enorm te
verlengen.

NO GO’S

Uw werkschoenen maken praktisch deel uit van uw levensverzekering. Onjuist gebruik, onjuiste zorg en omgang kunnen fatale gevolgen hebben en de schoenen aantasten. Wij willen u graag enkele concrete voorbeelden geven, die de verkeerde behandeling bijzonder goed illustreren. Drie fouten waarover we heel vaak horen spreken willen we echter nog apart bespreken:

WASMACHINE

Werkschoenen horen nooit in de wasmachine! Bovenmateriaal en veiligheidsvoorzieningen worden dan aangetast.

AANPASSINGEN

De componenten van onze schoenen zijn perfect op elkaar afgestemd. Gebruik geen vreemde onderdelen zoals inlegzolen en breng zelf geen wijzigingen aan de schoen aan. ESD-schoenen verliezen bijvoorbeeld snel hun beschermende eigenschappen als er ongeschikte inlegzolen worden gebruikt! Als u wijzigingen wilt aanbrengen, kunt u het beste met een vakman praten.

VERVUILDE WERKPLEK

De formule is eenvoudig: schone werkplek = schone schoenen. Controleer of u uw directe werkplek schoon en vrij van extra gevaren kunt houden. Als u bijvoorbeeld permanent in olie of chemische vloeistoffen staat, wordt de zool ook nog eens extra aangetast. Met roosters maakt u niet alleen uw werkplek veiliger, maar verhoogt u ook de levensduur van uw schoenen.

Controleer schoenen op
mogelijke defecten voor
het dragen!

Van welk mat. is uw schoen?

HOE VERWIJDERT U
GROF VUIL?

Vuile werkschoenen zijn niet alleen lelijk, het vuil aan de oppervlakte heeft ook een negatief effect op de ademende werking. Het kan zelfs het functionele membraan verlijmen. En hoe minder ademend de schoenen zijn, hoe meer zweet en vocht er binnenin ontstaat. Het is dus heel eenvoudig: verwijder grof vuil en stof bij leren schoenen altijd direct met een borstel, wat lauw water en wat neutrale zeep indien nodig. Boen ze met langzame en gelijkmatige bewegingen zonder al te veel druk. Water- of sneeuwranden moeten ook direct behandeld worden als de schoenen nog nat zijn.

Bijzonder comfortabel:

met een professionele schoenreiniger
zoals onze Extreme-schoenreiniger
wordt het borstelen gemakkelijk
een gewoonte.

Verwijder grof
vuil met een
borstel warm
water en neu-
trale zeep.

ZODAT U VEILIG IN DE REGEN STAAT:
SCHOENEN IMPREGNEREN

Veel van onze professionele en veiligheidsschoenen zijn uitgerust met een waterdicht maar toch zeer goed ademend dryplexx®-membraan. Opdat dit membraan zijn praktische eigenschappen op lange termijn kan behouden, moeten de schoenen niet alleen steeds opnieuw gereinigd, maar ook geïmpregneerd worden. Wij adviseren om dit direct voor het eerste gebruik te doen en dan, afhankelijk van de belasting en reiniging, regelmatig te herhalen. Een vuistregel is om ze nadat ze 2-3 keer nat zijn geworden weer te behandelen. Zorg er echter voor dat de gebruikte impregneerspray geschikt is voor het dryplexx®-membraan en houd bij het spuiten een afstand van ongeveer 20-30 cm aan. Het is belangrijk dat het oppervlak vochtig maar niet nat wordt. Overigens: natuurlijk kunt u ook schoenen impregneren die geen waterdicht membraan hebben. Hierdoor zijn ze niet even waterdicht, maar laten ze het vocht wel beter van het bovenste materiaal parelen.

Geen verschil tussen:

Vóór het eerste
gebruik en elke
2-3 keer na
natheid impreg-
neren.
Niet te nat!

Van welk mat. is uw schoen?

WELLNESS VOOR DE SCHOENEN:
CRÈMES & WAS

Naast het reinigen en impregneren hebben uw leren werkschoenen van tijd tot tijd ook een kleine schoonheidskuur nodig. Met lederwax of een hoogglanzende schoencrème geeft u het materiaal zijn natuurlijke soepelheid, weerstand en glans terug. Dat ziet er niet alleen glanzend uit, maar is ook functioneel: vuil hecht zich veel minder aan behandelde schoenen.

Lederwas zorgt niet alleen
voor glans, maar zorgt
er ook voor dat vuil
slechter hecht.

SCHOENEN CORRECT DROGEN

Of door het schoonmaken of door de regen - doornatte schoenen moeten gedroogd worden. Probeer echter nooit het droogproces te versnellen met behulp van de zon of de verwarming. Vooral leer wordt dan snel hard en bros. Open in plaats daarvan de flap en maak de schoenveters los, verwijder de inlegzool en vul de schoenen met krantenpapier. Op een zo luchtig mogelijke plaats bij kamertemperatuur verdwijnt het vocht dan geleidelijk. Het snellere alternatief is een speciale schoendroger.

Geen verschil tussen:

Maak de flap en
veters los, vul met
krantenpapier en
droog voorzichtig
aan de lucht.
Nooit in de zon!

Gewoon erop zetten en in minder dan 2 uur drogen met de schoendroger Compact.

HOE BERGT MEN
SCHOENEN VEILIG OP?

Schoenverzorging is zelfs een thema als u uw werkschoenen lange tijd niet gebruikt. In de zomer moet u bijvoorbeeld uw winterschoenen goed opbergen. Een plastic zak is niet geschikt voor dit doel omdat het perfecte voorwaarden voor schimmelvorming biedt. Vertrouw in plaats daarvan op een doos of schoenenzak. Bovendien kunt u de schoenen voorzien van een schoenspanner die de natuurlijke vorm behoudt en in de luxe uitvoering van cederhout zelfs vocht absorbeert. In de juiste verpakking kunnen ze rustig het hele seizoen in de kast blijven staan.

Geen verschil tussen:

Berg uw schoenen op
in een doos. Een schoen-
spanner behoudt
bovendien de vorm.

VOETNOTEN: WAT DOEN
BIJ ZWEETGEUR?

Het is bijna onvermijdelijk: schoenen absorberen geuren en stinken voor iedereen. Vooral als ze veelvuldig en bij inspanning worden gedragen. Dan horen ze in de frisse lucht, maar nooit in de wasmachine! Bovendien kunt u speciale sprays gebruiken, zoals een schoenendeodorant, die uw werkschoenen weer een frisse geur geeft. Ook dat is een onderdeel van de schoenverzorging en zorgt ervoor dat u lang van uw werk- en veiligheidsschoenen kun genieten.

Geen verschil tussen:

De juiste stof

Het hangt af van de sokken want het beste membraan is nutteloos als de sokken niets doorlaten.

Tot functionele sokken

Gebruik bij onaangename
geuren nooit de wasmachine!
Gebruik frisse lucht en
schoenendeodorant.

Menu Products
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
4 / 4 artikel
max. aantal voor deze categorie bereikt!
Verwijder ten minste één artikel uit de categorie, om er meer toe te voegen.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
word aan vergelijkingslijst toegevoegd.
Artikel toevoegen
Om producten te kunnen vergelijken, moeten ze aan de vergelijkingslijst toegevoegd worden.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
nl fr de